Hírek

2009.09.04. 08:47

Legfeljebb húsz évet kaphat Marian Cozma gyilkosa

A Cozma-gyilkosság nyomozását felügyelő Veszprém Megyei Főügyészség vezetője szerint a rendőrség nemcsak azt tudja pontosan, hogy ki szúrt a Patrióta lokál előtt, hanem a bel- és kültéri kamerák felvételei, a mobiltelefon-hívások adatai, a gyanúsítottak és a tanúk vallomásai, és számos egyéb adat alapján másodpercekre lebontott időrendi táblázatot készítettek, amelynek alapján valamennyi gyanúsított, áldozat és tanú mozgása rekonstruálható - áll a pénteki Népszabadságban.

BAMA

Az ügyben a jelenlegi gyanúsítások az emberölés alapesetére vonatkoznak, amelyért maximum 15 évig terjedő szabadságvesztés jár, igaz, halmazati büntetés esetén ez elérheti a húsz évet.
 
Márpedig a Cozma-üggyel összefüggésben a gyanúsítottak által elkövetett számos egyéb bűncselekményre is fény derült: akadnak olyanok az előzetes letartóztatásban lévő személyek között, akik lányok futtatásából éltek, azaz megalapozottan gyanúsíthatók kitartottsággal, valamint garázdasággal és magánokirat-hamisítással is.
 
Fejes Péter a lapnak úgy nyilatkozott: a közvélekedéssel ellentétben nem lassú a Cozma-ügy nyomozása. A vizsgálat megfelelő ütemben zajlik, de a bizonyítás rendkívül nagy terjedelmű. A bizonyítékokat nemcsak összegyűjteni kell, hanem elemezni, értékelni, mérlegelni, összevetni. Ezekből pedig újabb és újabb bizonyítási eljárások következnek: szembesítések, helyszíni kihallgatások, tárgyak és személyek felismerésre történő bemutatása, bizonyítási kísérletek. Mindezeknek a megszervezése, lebonyolítása a gyanúsítottak és a tanúk nagy száma miatt rendkívül időigényes - mondta a főügyész.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!