Hírek

2009.09.17. 07:09

Kilenc hónapon át 100 ezer forint - Ilyen munkanélküliségi biztosításokat kötnek

A 30-35 éves korosztály köt leggyakrabban munkanélküliségi biztosítást, még pedig olyat, amely 9 hónapon át biztosít 100 ezer forintos térítést - közölte tapasztalatait az MTI-vel a CLB Független Biztosítási Alkusz Kft.

MTI

A CLB a francia April magyar leányvállalatának a termékét értékesíti. A piacon először több mint egy éve megjelent másik internetes alkusz cég, a Biztositás.hu Kft. tapasztalata is hasonló volt az értékesítés fellendültekor, ott is azok keresték az ACE European Group kockázatvállalásával kínált munkanélküliségi biztosítást, akik kevésbé voltak veszélyeztetettek.

A Google adatai szerint az elmúlt hónap során is heti 3-5 ezer hazai érdeklődő próbált a legismertebb keresőn keresztül információhoz jutni a munkanélküliségi biztosításról - olvasható a CLB közleményében. A szerződők a 6, illetve a 9 hónapra választható szolgáltatás közül a hosszabb idejűt keresik. A leggyakrabban választott 100 ezer forintos szolgáltatás egyúttal azt jelenti, hogy nem a minimálbéres, hanem a jobban kereső réteg köt ilyen biztosítást, hiszen a szolgáltatás nem lehet több mint a nettó jövedelem 70 százaléka. A másik gyakorlati tapasztalat, hogy 10 munkavállalóból 7-8 meg tud felelni a biztosítási feltételeknek.

Rácz István a Biztositás.hu Kft. ügyvezetője elmondta, hogy az ACE biztosításából 10 ezret értékesítettek, akkor viszont a kockázatvállaló felfüggesztette az értékesítést. Az ő tapasztalata szerint a 80-90 ezer forintos szolgáltatás volt a jellemző, mivel ennek a havi díja alatta maradt 3 ezer forintnak. Most már az ő cége is az April biztosítását közvetíti, eddig 2 ezret adtak el belőle, és a szolgáltatás összege, valamint a havi díj nem változott. Az ügyvezető úgy véli, hogy a válságból való kilábalás nem csökkenti a munkanélküliségtől való félelmet, így ez a piac még felfelé tart.

Elvileg kétmillió magyar alkalmazottat érinthet élete során az elbocsátás veszélye, ekkora jelenleg a munkanélküliségi biztosítás - mint termék - potenciális piaca, mondta Francois Maresquier, az April CEE Development Kft. vezérigazgatója az MTI-nek a közelmúltban.

A magyar April által kidolgozott terméknek az AXA a kiválasztott kockázatvállalója, miközben az April Kft. "csak" értékesítési és a teljes ügyfélkapcsolati folyamatokat menedzseli a magyar piacon.

A vezérigazgató évi 10-20 ezer szerződés megkötésére számít Magyarországon, ennek elérésére kapcsolta be az értékesítésbe az internetes biztosítási alkuszokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!