Hírek

2009.09.09. 22:42

Kikapott a magyar válogatott a portugáloktól

1-0-ra nyert Portugália a Puskás stadionban Magyarország ellen, így a mieink lecsúsztak a csoport negyedik helyére.

F. Z.

A lét a tét, hangzott el többször is a Magyarország – Portugália labdarúgó világbajnoki selejtező előtt a régi közhely, hiszen tudvalévő volt: amelyik csapat kikap, az nagyon messze kerül a továbbjutástól. A hangzatos mondat egyben azt is előlegezte, hogy ez nem az a meccs lesz, amelyikről néha-néha azért átkapcsolunk a híradóra. Nem is lett az: az első félidőben felváltva alakultak ki helyzetek a kapuk előtt. Fájdalom, ezt a sportot (sem) helyzetekre játsszák – gólt ugyanis csak a vendégek szereztek: a tizedik percben egy szabadrúgás után Pepe használta ki a magyarok helyezkedési hibáját, és csúsztatott egészen közelről, szinte zavartalanul a kapuba. A magyarok inkább távolról veszélyeztettek, Dzsudzsák Balázs, mint egy westernhős, folyamatosan tüzelt, ám átlövései rendre elkerülték a vendégek kapuját.

A szünet után egy ideig csak csordogált a játék, ám a magyar cserék, Hajnal és Priskin új színt vittek a meccsbe, így megint mindkét kapu előtt láthattunk helyzeteket. A vége előtt tíz perccel például Nani, a Manchester United légiósa hagyott ki egy pörgetést, az ellentámadásnál Torghelle lövése akadt el Priskinben. Összességében tehát nem lehetett panasz az izgalmakra – ám gyaníthatóan mindenki elégedettebb lett volna, ha egy halálosan unalmas meccsen a magyar csapat nyer egy-nullra. Nem így történt, s a vereség egyben azt is jelenti, hogy Erwin Koeman csapata lecsúszott a csoport második helyéről.

Magyarország – Portugália (0-1)

Budapest, Puskás Ferenc Stadion, 42000 néző. V.: Lannoy.

G.: Pepe (10.p.)

További eredmények: Málta – Svédország 0-1, Albánia - Dánia 1-1.

Az 1. csoport állása: 1. Dánia, 2. Svédország. 3. Portugália. 4. Magyarország. 5. Albánia. 6. Málta.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!