Hírek

2009.09.30. 07:46

Ingyen lemondható lesz a postán kapott kéretlen reklám

A postán először kapott kéretlen reklámhoz október 1. után már mellékelni kell egy borítékot, amelynek visszaküldésével ingyen lemondható a további reklám - ezt tartalmazza a reklámtörvény októbertől hatályos szakasza.

MTI Eco

A múlt év nyarán hozott reklámtörvény csak akkor engedi meg a közvetlen üzletszerzést - különösen elektronikus levél küldését - ha ahhoz a reklám címzettje előzetesen, egyértelműen és kifejezetten hozzájárult.

Más a helyzet a postán küldött reklámmal, ehhez nem kell a címzett előzetes hozzájárulása, viszont az érintett a további küldést bármikor ingyenesen és korlátozás nélkül megtilthatja.

A reklámtörvény egy idei módosítása mederbe terelte a postai kéretlen levelek lemondásának a módját. Október 1-jét követően az első alkalommal küldött reklámküldeménynek tartalmaznia kell a lemondást lehetővé tevő, előre megcímzett, térítésmentesen feladható és könyvelt küldeményként - igazolható módon kézbesített - válaszlevelet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!