Hírek

2009.09.29. 09:23

Hatan, kettőre: a Sláger és a Danubius hullámot akarják

Összesen nyolc, frekvenciánként négy-négy pályázat érkezett a jelenleg a Sláger és a Danubius által használt országos kereskedelmi rádiófrekvenciák megszerzésére vonatkozó kiírásra hat társaságtól a tegnap délutáni beadási határidőig – tájékoztatta lapunkat az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT).

VG Online

Győztest a testület várhatóan a november 4-i ülésen hirdet, azonban az időpont előbbre is kerülhet, ha nem kell kihasználni a pályázatok hiánypótlásához rendelkezésre álló két hetet.

A november 19-től felszabaduló hullámsávokat hét évre szerezheti meg a két nyertes; a koncessziók – igény esetén – újabb öt évre meghosszabbíthatók. A frekvenciákért az első évben 350–700 millió forintot, a másodiktól pedig évi 200 milliót plusz az árbevétel legalább 8 százalékát kell az új tulajdonosoknak fizetni.

A cikk teljes terjedelmében csak előfizetőink számára elérhető. A cikket - az összes mai cikkel együtt - egy emelt díjú SMS elküldésével olvashatja el.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!