Hírek

2009.09.23. 17:18

Gyanús ügylet? A felső-ausztriai kormány egy magyar cégnél fektetett be pénzt

Az osztrák bankfelügyelet vizsgálatát kéri a felső-ausztriai szociáldemokraták (SPÖ) vezetője, Karl Frais azzal a befektetési ügylettel kapcsolatban, amelyet egy budapesti vállalkozással ütött nyélbe a néppárti (ÖVP) irányítású tartomány.

APA - VG

A május 22. és december 22. közötti időszakra kötött megállapodás értelmében a C-Trade nevű cég 4,6 millió euró kamat megfizetését vállalta a tartomány egy bankszámlán elhelyezett 140 millió eurónyi betétje után. A felső-ausztriai kormányzat pénzügyi felelőse, Josef Pühringer megerősítette az ügylet megkötését, egyúttal azt is közölte, hogy az e hét keddig esedékes első kamatrészlet (közel 2 millió euró) szerdáig nem érkezett meg hozzájuk.



A Linzben tartott sajtótájékoztatón Frais több kérdést fogalmazott meg a tranzakcióval kapcsolatban. Az ellenzéki vezető tudni szeretné, miért hajt végre a tartomány befektetést egy budapesti pénzügyi vállalkozásnál, és miért fizet a C-Trade ilyen magas kamatot egy olyan pénzösszeg után, amelyet nem használhat fel szabadon, hanem csupán betekintési joga van a Raiffeisen Landesbank Oberösterreichnél vezetett számlába.

További részletek a holnapi Világgazdaságban

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!