Hírek

2009.09.10. 15:48

Eldőlt: a Magnáé lesz az Opel

A General Motors hivatalosan bejelentette: a Magna-Szberbank konszern 55 százalékos részesedést vásárolhat az Opelből.

VG Online

A General Motors ma délután bejelentette: a Magna-Szberbank 55 százalékos tulajdont szerez az Opelben, míg a német leányvállalat dolgozói a cég 10 százalékának tulajdonosai lesznek. a General Motors a részvények 35 százalékát tartja meg.

A cég közleménye szerint a német kormány további garanciákkal támogatja az üzletet. A következő hetekben számos kulcskérdés dől el, többek között írásos megállapodást kötnek a szakszervezetekkel a költségeket érintő átalakításról, valamint végleges finanszírozási csomag készül a német kormány számára.

Fritz Henderson, a GM elnöke-vezérigazgatója ezzel kapcsolatban úgy fogalmazott: az elmúlt két hét kemény munkája során a nyitott kérdések tisztázása és a német kormány finanszírozási javaslata vezette a konszernt arra, hogy a Magna-Szberbank ajánlatát válassza. A vezérigazgató köszönetet mondott a német kormány támogatásáért és leszögezte: a GM továbbra is közreműködik az Opel és a Vauxhall autók fejlesztésében.

A megállapodás nyomán az Opel és a Vauxhall a GM globális termékfejlesztési hálózatának része marad, ez lehetővé teszi a technológiai és műszaki erőforrások cseréjét. A két márka önállóan folytatja életét, a GM kiemelte: a két vállalat jelenlegi termékpalettája erős alapot jelent a jövőbeni sikerhez.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!