Hírek

2009.09.09. 07:53

Eladósodnak a magyar hitelkártya-tulajdonosok

Szaporodnak a csúszásban lévő hitelkártyaadósok a hazai bankoknál is a válság egyik következményeként, bár a portfólió romlásának mértéke még jól kezelhető – derül ki a lapunk által megkérdezett hitelintézetek nyilatkozataiból.

VG

A Budapest Banknál közöltek szerint számottevő változás a visszafizetéssel elmaradt hitelkártyás ügyfelek számában a drasztikusabb árfolyamváltozás, azaz tavaly év vége óta figyelhető meg.

Ennek oka elsősorban az, hogy a bank hitelkártyás klienseinek legnagyobb része rendelkezik egyéb banki, fedezett vagy fedezetlen kölcsönnel, valamint az árfolyamváltozás következtében megemelkedett törlesztőrészletek befizetése kihat a hitelkártya-tartozás visszafizetésére is.

 

Különösen igaz ez az euró- vagy frankalapú, fedezett hitelekre, amelyek esetében az ügyfél a likviditás fenntartása, vagyis a hitelkártya összegének időben történő visszafizetése helyett inkább a kölcsön fedezetéül szolgáló lakás vagy autó megtartására törekszik.

A cikk teljes terjedelmében itt olvasható

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!