Hírek

2009.09.02. 07:38

Demszky: akár a BKV felügyelőbizottságának visszahívása is szóba jöhet

Demszky Gábor szerint a BKV felügyelőbizottságának visszahívása szóba kerülhet azon a mai egyeztetésen, ahol a közlekedési társaság felügyeletének átrendezéséről lesz szó.

MR1-Kossuth Rádió

Bár egyelőre nincs meg a kormánygarancia a BKV körülbelül harmincmilliárdos hiteléhez, biztosítható a fővárosi közlekedés - mondta az MR1-Kossuth Rádió reggeli műsorában a főpolgármester.

Demszky Gábor hangsúlyozta, hogy a főváros nagyon sok intézkedést hozott a BKV-nál tapasztalt botrányok elkerülésére: a közgyűlés elvonta a kinevezési jogot, az a főpolgármester-helyettes, aki felügyelte a BKV-t- átadta ezt a munkát, ami bizonyos felelősségvállalást is jelent, és teljesen átrendezik a közlekedési társaság felügyeletét is. Részleteket erről ugyan nem mondott, mert erről ma tárgyal majd a közgyűlés, de azt megemlítette, hogy akár a felügyelőbizottság visszahívása is szóba kerülhet.



Demszky Gábor abban bízik, hogy szeptember végére sikerül rendezni a BKV helyzetét, és ez meggyőzi majd a Bajnai Gordon kormányfőt is, így meglesz a 30 milliárdos hitelhez szükséges hitelgarancia, így a bankok is odateszik majd a pénzt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!