Hírek

2009.09.15. 08:53

Csökkentenék a cégek terheit

Nagyjából negyvenmilliárd euróval csökkentené évente a vállalatok – elsősorban a kkv-k – adminisztratív terheit az a javaslatcsomag, amelyet pénteken készül előterjeszteni Edmund Stoiber.

VG

A volt bajor miniszterelnök két éve tölti be az Európai Bizottság bürokráciacsökkentési főtanácsadói posztját, és mostani javaslatai eddigi működése alatt a legnagyobb horderejűeknek számítanak – ám megvalósulásuk igencsak kérdéses.

Stoiber előzetesen annyit árult el a terveiről, hogy fel szeretnék menteni a legfeljebb 10 főt foglalkoztató, 500 ezer euró alatti éves forgalmú vállalkozásokat az auditált éves mérlegbeszámolók készítésének kötelezettsége alól.

Ez 6,5 milliárd euróval csökkentené a bürokráciát, míg további 18 milliárdot várnak az elektronikus számlák általánossá tételétől. A csomagban számos olyan intézkedés is helyet kapott, amely egyes szakmáknak jelentene könnyebbséget. A kisiparosoknak például csak a 150 kilométernél messzebbre történő anyagszállításoknál kellene tachográffal rögzíteniük az előírt pihenőidők betartását.

A cikk teljes terjedelemben itt olvasható!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!