Hírek

2009.09.10. 10:28

Bajnai nem várja, hogy Szécsényben minden megoldódik

A magyar-szlovák viszony mélyponton van, ahonnan fokozatosan lehet kilábalni, de csak akkor, ha mindkét kormány akarja ezt – mondta a miniszterelnök az MR1-Kossuth Rádió reggeli műsorában.

MR1-Kossuth Rádió

Bajnai Gordon nem számít arra, hogy a mai szécsényi találkozón minden megoldódik, de konkrét javaslatokkal érkezik, ezeket azonban előre nem árulta el.

A 2010-es költségvetés kapcsán a kormányfő hangsúlyozta: a Nemzetközi Valutaalap nem bizalmatlan a Magyarországgal szemben, sőt kifejezetten optimista.

Bajnai Gordon az MR1-Kossuth Rádió elmondta: elképzelhetőnek tartja, hogy a jövő év második felében már bővül majd a gazdaság, mert Nyugat-Európában már megállt a visszaesés, a pénzpiacok pedig bíznak Magyarországban.

Arra a kérdésre, hogy jogerős bírósági ítélet ellenére miért nem nézhet bele állambiztonsági iratokba Kenedi János kutató, a miniszterelnök azt mondta: a bírósági ítéleteket mindenkinek be kell tartania, ezért meg fogja vizsgálni az ügyet.

Ficsor Ádám távozó titkosszolgálati miniszter utódát nem nevezte meg a kormányfő, csak annyit mondott: azt szeretné, hogy folytonosság legyen a titkosszolgálatok felügyeletében.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!