Hírek

2009.09.02. 15:58

Árháború a roncsprémiumok után - 30 százalékkal olcsóbban?

A kifutó roncsprémium után árháborúra számítanak az autókereskedők között az elemzők.

VG Online

Mindent megtesznek az autókereskedők a vásárlókért: miután véget ért a roncsprémiumok korszaka, elemzők szerint árháború robbanhat ki, hogy felpörgessék az akadozó eladásokat - írta a Spiegel Online.

Az új autók eladásait a roncsprémiumokkal még sikerült felverni annyira, hogy a gazdasági válság ellenére is elérték, vagy átlépték a 2008-as szintet. Egyedül Németországban 2009-ben több mint 3,09 millió új gépkocsi talált, vagy talál még gazdára, amellyel meghaladják a 2008-as szintet.

Azonban a roncsprémiumoknak van egy különösen romboló hatása, amely a pillanatnyi eladási adatokban még nem tükröződik: a vásárlók többsége az állami támoogatás hatására előrehozta tervezett vásárlását, így idén vették meg azt az autót, amelynek megvásárlásával egyébként még évekig vártak volna. Az elemzők ezért különösen Németországban és Szlovákiában attól tartanak, hogy az autóipart igazán keményen csak 2010-ben fogja sújtani a válság.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!