Hírek

2009.08.26. 16:36

Sólyom László mint terrorista? Esetleg futballhuligán?

Futballhuligánok, terroristák, veszélyes bűnözők. Ezekre a kategóriákra szokták kiadni azt az európai jegyzéket, amely szerint Szlovákia nem engedte be területére Sólyom László magyar államfőt pénteken - írja a Sme.sk szlovák honlap.

VG Online

Nem hivatalos fordítás

„940/2009-DIPL

A Szlovák Köztársaság Külügyminisztériuma tiszteletét fejezi ki a Magyar Köztársaság Pozsonyi Nagykövetségének és a Magyar Köztársaság Pozsonyi Nagykövetsége 3-16/2009 számú jegyzékére hivatkozva tudomására hozza, hogy a biztonsági kockázatokra való tekintettel a Szlovák Köztársaság illetékes szervei az Európa Parlament és az Európai Tanács 2004/38/ES, 2004. április 29-ei Irányelve, valamint a Szlovák Köztársaság Nemzeti Tanácsának, az idegenek tartózkodásáról hozott 48/2002 Z.z. számú törvénye és annak további előírásai és a Szlovák Köztársaság Nemzeti Tanácsának a Rendőri Testületről hozott, 171/1993 sz. törvénye és annak további előírásai értelmében megtagadta a Magyar Köztársaság elnökének, Sólyom László úrnak a Szlovák Köztársaság területére történő belépését 2009. augusztus 21-én.

A Szlovák Köztársaság Külügyminisztériuma megragadja az alkalmat, hogy mély tiszteletéről biztosítsa a Magyar Köztársaság pozsonyi nagykövetségét.

Pozsony, 2009. augusztus 21.

A Magyar Köztársaság nagykövetsége

Pozsony”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!