Hírek

2009.08.04. 16:36

Sólyom Bajnaival tárgyal a romagyilkosság ügyében

Sólyom László köztársasági elnök tájékoztatást kér a kormányfőtől a kislétai gyilkosság ügyében – írja az inforadio.hu az MTI értesülései alapján.

MTI - inforadio.hu

Kumin Ferenc, a Köztársasági Elnöki Hivatal főosztályvezetője kedden közölte Sólyom László azt kérte Bajnai Gordon miniszterelnöktől, hogy első napirendi pontként tájékoztassa a nyomozás állásáról, és arról, hogy milyen intézkedéseket hoztak az elkövető vagy elkövetők elfogása érdekében.

Mint az ismertes, a Szabolcs megyei Kislétán hétfő hajnalban támadtak rá fegyverrel ismeretlenek saját otthonukban anyára és lányára. A Nemzeti Nyomozóiroda az újabb támadással együtt már nyolc bűncselekmény ügyében nyomoz. Bajnai Gordon miniszterelnök a szerdai kormányülés utánra rendelte magához a rendőri vezetést a kislétai gyilkosság miatt - írja a portál.

Az Országgyűlés Honvédelmi és Rendészeti Bizottságának elnöke pedig csütörtökre hirdette meg a testület tanácskozását, amelyen "meghallgatják az igazságügyi és rendészeti minisztert a kislétai emberölés, illetőleg az ezt megelőző, hasonló bűncselekmény-sorozat tárgyában".

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!