Hírek

2009.08.02. 09:54

„Nem csodaszer, de nagyon jó antibiotikum” - Nőtt az igény a Széchenyi Kártya iránt

Jelentősen megnövekedett a Széchenyi Kártya iránti igény, az idén az első félévben havonta átlagosan 2.272-en igényelték a terméket, ami 13 százalékos bővülés az előző év azonos időszakához képest - mondta Krisán László, a rendszert működtető KA-VOSZ Zrt. vezérigazgatója az MTI érdeklődésére.

MTI

Elmondta: a növekedés annak tudható, hogy a válság idején a kis- és középvállalkozások (kkv) a hosszú távú hitelek helyett inkább a rövidebb időszakra szólót választják, és ennek jól megfelel a Széchenyi Kártya nyújtotta lehetőség. Ugyanakkor az igénylés növekedésétől némileg elmarad a kiadott kártyák bővülése, mert szerinte a "Széchenyi Kártya nem csodaszer, de nagyon jó antibiotikum".

A vezérigazgató szerint a Széchenyi Kártya népszerűségéhez az is hozzájárul, hogy jelenleg az átlagos hiteldíja 11,3 százalék, ami jelentősen kedvezőbb a kereskedelmi bankok kkv-knak szóló szabad-felhasználású hiteleinek kamatánál.

A KA-VOSZ adatai szerint a kis- és középvállalkozások finanszírozását segítő rendszer 2002. évi indulás óta 155.433 Széchenyi Kártyát igényeltek, és eddig 115.500 kártyát adtak ki. Az így kihelyezett kedvezményes hitel elérte a 656 milliárd forintot.

A témáról részletesebben itt olvashat

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!