Hírek

2009.08.02. 18:38

Massa: óriási szerencsém volt

Felipe Massa, a Ferrari brazil pilótája, aki múlt szombaton szenvedett súlyos balesetet a Magyar Nagydíj időmérőjén, azt nyilatkozta vasárnap, hogy óriási szerencséje volt és visszatér a Forma-1-be.

MTI

"Tudom, hogy nagyon nagy szerencsém volt, hogy életben maradtam - mondta Massa a News of the World című lapnak. - Semmire  sem emlékszem a balesetből, de visszatérek, újra versenyezni fogok." 

A brazil pilóta elmondta, hogy amikor felébredt az operáció  után, nem tudta milyen nap van, mi történt és hol van. 

"Az én futamom lehetett volna; amikor magamhoz tértem és  elmesélték, hogy Lewis (Hamilton) győzött és Kimi (Räikkönen) lett  a második, egyszerűen nem hittem el" - tette hozzá.



A versenyzőt - akit jelenleg még Budapesten ápolnak - hétfőn  magángéppel szállítják Sao Paulóba.

A tavalyi világbajnokságon második Massát múlt szombaton az  előtte haladó honfitársa, Rubens Barrichello autójáról leszakadt  acélrugó fejen találta, s ezután 190 km/órás sebességgel a  gumifalnak csapódott. Koponyatöréssel szállították be az ÁEK Pap  Károly utcai intézményébe, ahol megoperálták. Szerdán hagyhatta el  az intenzív osztályt.

A Ferrari szerdán jelentette be, hogy Massát az idei, hátralévő  versenyeken a hétszeres világbajnok Michael Schumacher helyettesíti.  A három éve visszavonult német szupersztár szombaton meglátogatta a  kórházban a lábadozó pilótát.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!