Hírek

2009.08.15. 17:36

Katasztrófához is vezethető technológiával építik az iskolát

PÉCS - Utólagos feszítéssel terveznek megerősíteni három – még használható – kertvárosi IMS-szerkezetű iskolaépületet. A technológia azonban akár katasztrófához is vezethet – nyilatkozta a BAMA.hu-nak az ország egyik legtekintélyesebb szakembere, akitől az egyik tervezőcég segítséget kért.

BAMA

Az önkormányzat gazdasági bizottsága még februárban döntött arról, hogy három kertvárosi, életveszélyesnek nyilvánított iskolaépület megerősítésére tervezői közbeszerzési eljárást írnak ki - számol be a BAMA.

Az Árpád és az Illyés iskola tervezésére a tatabányai Top-Kvalitás Kft. nyerte el a pályázatot, és a cég felkérte konzulensnek az ország egyik legnevesebb szaktekintélyét, Orosz Árpádot, a Budapesti Műszaki Egyetem (BME) professzorát. A lap érdeklődésére tegnap a kft. ügyvezetője kijelentette: nem nyilatkozik.

Miután Orosz Árpádot nem értük el, a másik legjelentősebb hazai szakemberhez, dr. Hegedűs Istvánhoz, a BME professzorához, a Magyar Tudományos Akadémia Vasbeton Kutatócsoport vezetőjéhez fordultunk. Ő volt az, aki életveszélyesnek minősítette az Expo Centert. Szerencsénk volt, mert mint elmondta: Orosz professzor családi okok miatt nem tud a továbbiakban részt venni a munkában, így ő vállalta el a feladatot.

A cikk teljes terjedelemben itt olvasható

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!