Hírek

2009.08.04. 07:35

Jobbik: Magyarország a magyaroké lesz - Hadüzenet a cigány- és a fehérgalléros bűnözésnek

Az egyoldalú törlesztőrészlet-emelések miatt tiltakozott a Jobbik Magyarországért Mozgalom hétfőn Budapesten, a Pénzügyminisztérium és a bankszövetség szomszédos székházai előtt.

MTI

A húsz éve a parlamentben ülő politikai garnitúra a valódi felelős azért, hogy Magyarország a legkiszolgáltatottabb a pénzügyi spekulációval szemben - mondta Vona Gábor, a párt elnöke a tüntetésen összegyűlt mintegy 150 ember előtt.Bajaink egyik fő forrása a hazai bankrendszer, a magyar emberek munkájának a lecsapolása - hangoztatta a Jobbik elnöke hozzátéve: "amennyiben a Jobbiknak (...) lesz beleszólása a magyar közéletbe, akkor azt ígéri (...), hogy Magyarország a bankok, a pénzügyi világ szempontjából is a magyaroké lesz".

Mint mondta, a Jobbik hadat üzent "a cigánybűnözésnek, amelyet a parlamentbe jutva a csendőrség felállításával" kívánnak "felszámolni". Hadat üzentek a fehérgalléros, politikai bűnözésnek is, és ennek érdekében törvényt módosítanának, amely előírná, hogy a politikusok korrupció vagy pénzügyi bűncselekmény esetén, a normál büntetési tétel duplájával büntethetők. "Hadat üzenünk a gazdasági bűnözés ellen, amelynek fő elkövetői Magyarországon a multinacionális cégek és a bankok" - jelentette ki a pártelnök.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!