Hírek

2009.08.07. 18:32

Hogyan veszítsünk el egy autót egy éjszaka alatt Siófokon?

Nem kell hozzá semmi, csak este kell partot irányozni a belvárosban autóval és várni, hogy egy fővárosi lendülethez szokott terepjárós ne vegye észre, amikor megállunk egy gyalogátkelőhely előtt. Vigyázz, veled is megtörténhet!

Sonline

Siófoki nyáron tapasztalható pocsék közlekedéséről regényeket lehetne írni. A szabadságra kiszabadult hétvégi sofőrök iszonyú türelmetlenül és figyelmetlenül tojnak a KRESZ szinte minden előírására. Az természetesen egyáltalán nem vigasztaló, hogy a forgalmas belvárosi kereszteződésekbe nem hogy lámpa, rendőr sem jut.

Ismerősömmel esett meg a nem kellemes baleset a múlt hét végén, és éppen most pénteken lett vége, meglehetősen szomorúan, ugyanis hat nap alatt elvesztette a családi autót.
Nem csinált semmi rosszat, csak megpróbált közlekedni Siófokon. A szomorú vasárnap tárgyiasult főhőse egy 17 esztendős francia dízeles, amelyik ugyan egyáltalán nem modern verdaként szolgált, de precíz motorja és hajószerű útfekvése, hatalmas csomagtere miatt kifejezetten társként viselkedett a négyfős család mindennapjaiban.

Éjfél körül indultak útnak a siófoki hajóállomáshoz, hogy kicsit kisétálják magukból a maguk mögött lévő szezonális hetet. A Mártírok útján, a vasúti átjárón túl egy népesebb mulatozó, gyalogos társaság igyekezett az út túloldalára, szabályosan. A közlekedési előírások követése hasonló jellegű embercsoportok esetén igen ritka a siófoki éjszakában. Barátunk engedékenyen – amolyan németes előzékenységet tanulva lefékezett a zebra előtt nagy biztonsággal, hiszen mögötte nem jött senki. A srácok át is értek, már lendítette is volna a másfél tonnás jószágot tovább a part felé, amikor hirtelen valahonnan, lehet, hogy egy párhuzamos világból egy bajor gyárból kikerülő terepjáró irgalmatlanul beléjük csattant. Természetesen fékezés nélkül.

A bejegyzés itt folytatódik!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!