Hírek

2009.08.19. 10:18

A válságban nem emelnek fizetést

Maradt az első fél évben a 2,2 százalékos reálkereset-csökkenés, de ezzel együtt is örülhet, aki megtartja a munkáját. Inflációs szempontból viszont kedvező, hogy már nem emelnek bért a cégek a teljesítmény alakulásától függetlenül is.

BD - VG Online

Továbbra is a létszámcsökkentéssel próbálják kivédeni a cégek a válság hatásait, de valamennyire a béremelésből is visszavettek. A közszférában épp fordított a helyzet, a fizetés jelentősen csökkent, míg a létszám enyhén növekszik is. Az idei első fél évben a költségvetési szférában 731 ezren, a versenyszférában mintegy 1 millió 848 ezren dolgoztak – közölte a Központi Statisztikai Hivatal. Ez a megfigyelt körben a foglalkoztatottak létszámának 4,1 százalékos csökkenését jelentette az előző év azonos időszakához képest.

A költségvetés esetében a közfoglalkoztatási formában dolgozók létszámnövekedése 1,1 százalékos létszámbővülést eredményezett, míg a versenyszférában 6,2 százalékos csökkenés következett be.

Itt megtudhatja, mennyi az átlagos nettó kereset

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!