Hírek

2009.08.07. 13:11

A bolgárok várnak Debrecenre - Jól járt a Loki

A bolgár bajnok Levszki vár a Debrecen csapatára a labdarúgó Bajnokok Ligájában a csoportkörbe kerülésért - írja a samsungsport.hu

samsungsport.hu

Az első találkozót augusztus 18-án vagy 19-én rendezik Szófiában, míg a visszavágókat augusztus 25-én vagy 26-án. A svéd Kalmar és az észt Levadia elleni siker után a Levszki vár Dombiékra a Bajnokok Ligájában. A bolgárok huszonhatszor nyerték meg hazájuk bajnokságát, és ennyiszer emelhették magasba a kupát is.

A Levszki 1992-ben már egyszer elbukott magyar csapat ellen, akkor a Fradi búcsúztatta a bolgárokat a KEK-ből. A Loki ellenfele 2006 őszén érte el legnagyobb sikerét, akkor a Szófia bejutott a BL-főtáblájára. A legjobbak mezőnyében aztán a Chelsea, a Barcelona és a Werder ellen sem szerzett pontot, sőt 17 kapott gólra csak egy találattal tudott felelni.

A Levszki legutóbb az UEFA-kupában indult, ám 2008 őszén a selejtezőben 2-1-es összesítéssel kikapott a szlovák Zilinától. A magyar bajnok Debrecen idegenben kezdi a párharcot, így hazai pályán harcolhatja ki a Bajnokok Ligája-szereplést.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!