Hírek

2009.07.08. 07:21

Az MSZP-frakciótól is függhet a vagyonkezelő vezérének sorsa

A Népszabadság információi szerint az MSZP-frakció véleményének ismerete nélkül nem dönt a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. vezérigazgatójának sorsáról Bajnai Gordon miniszterelnök.

Népszabadság - MTI

A napilap szerdai száma arról ír, hogy Tátrai Miklós hétfőn Oszkó Péter pénzügyminiszternél vizitelt, kedden pedig a kormányfő fogadta.

A Népszabadság úgy tudja, a pénzügyi tárca vezetője világossá tette, hogy ha rajta múlik, távoznia kell az MNV vezetőjének. Indoklásként az együttműködés hiányát említette.

A távozás ideje azonban kétséges. Nemcsak a szocialisták miatt, hanem mert nincs még jelölt Tátrai helyére, az átmeneti időben pedig akadozhat a vagyonkezelő működése, ami az állam bevételeit is apasztja - olvasható a cikkben.

A lap két lehetséges utódot is megnevez: Kovácsné Egedi Évát, aki jelenleg a Pénzügyminisztérium vagyongazdálkodási főosztályvezetője és Bodnár Teréziát, aki korábban az MNV ingatlanvagyonért felelős vezérigazgató-helyettese volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!