Hírek

2009.06.08. 14:29

Újabb százmillió euró az EIB-től

A Magyar Fejlesztési Bank Zrt. (MFB) 100 millió euró összegű hitelkeretről írt alá ma megállapodás az Európai Beruházási Bankkal (EIB). A forrást az MFB a közepes méretű vállalkozások projektjeinek finanszírozására használhatja fel.

VG Online

Az MFB saját közvetlen finanszírozású projektjeinek forrásául szolgál az a 100 millió eurós hitel, amelyet az Európai Unió beruházási bankjával, az EIB-vel most aláírt, újabb 100 millió euró összegű hitelkeret-megállapodás tartalmaz.

A hosszúlejáratú hitelt az MFB legfeljebb 5, egyenként minimum 20 millió euró összegű részlet lehívásával 2010. december 31-ig veheti igénybe. A nemzetközi forrás a legfeljebb 3 000 főt foglalkoztató, közepes méretű vállalkozások projektjeinek részleges finanszírozására használható fel.

A két bank közötti együttműködés több mint tíz évre nyúlik vissza, ez a hatodik hitelkeret-megállapodás az EIB és az MFB között.

A korábban megkötött hitelkeret-megállapodások a kkv-k és az önkormányzatok beruházásainak finanszírozását szolgálták, míg a mostani hitelkeret célja kifejezetten a közepes méretű vállalkozások forráshoz juttatása.

Az új hitelkeret-megállapodás aláírása további fontos állomását jelenti az MFB és az EIB között évek óta tartó stratégiai együttműködésnek és egyben azt is kifejezi, hogy az EIB a súlyos nemzetközi pénzügyi-gazdasági válság körülményei között is üzleti partnerként kezeli az MFB-t - olvasható az aláírásról kiadott közleményben.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!