Hírek

2009.06.12. 13:08

Talmácsi a MotoGP-ben folytatja

Talmácsi Gábor a gyorsaságimotoros-világbajnokság királykategóriájában, a MotoGP-ben, a Scot Racing Teamben folytatja pályafutását. Ezt a 125 kcm-es kategóriában 2007-ben világbajnok magyar versenyző menedzsmentje tudatta pénteken az MTI-vel.

MTI

Talmácsi már a hétvégi Katalán Nagydíjon is rajthoz áll Barcelonában.
A magyar pilóta tavaly még a 125 kcm-esek között versenyzett, idén a 250 kcm-ben szerepelt, ám május 25-én a második motor hiánya és a médiajogok átruházásával kapcsolatos vita miatt szakított a Balatonring Teammel.

A MotoGP-s induláshoz szükséges anyagi háttér megteremtését a MOL főszponzori szándéknyilatkozata tette lehetővé, és a magyar óriáscég a Scot Racing Team főtámogatójává válhat. Az elmúlt napok tárgyalásai során Talmácsi volt csapatfőnöke, a spanyol Jorge Martínez Aspar ígéretéhez híven hozzájárult ahhoz, hogy a pilóta elszerződjön. Az új irányt Cirano Mularoninak, a Scot Racing Team csapatfőnökének ajánlata jelölte ki, ez lehetővé teszi Talmácsi számára, hogy versenyezhessen a legnagyobbak között. Pénteken az istállót motorral ellátó Honda is áldását adta, hogy Talmácsi teljes értékű versenyzője legyen a csapatnak, így minden technikai akadály elhárult a folytatás elől.
Talmácsi Gábor neve ott szerepel a Katalán Nagydíj hivatalos rajtlistáján, és ez az indulási jog a további 11, még hátralévő futamra is megilleti az idei szezon során.

"Óriási a lehetőség. Köszönöm a menedzseremnek, Stefano Favarónak, akivel mindvégig nem adtuk fel, a MOL-nak, hogy kitartottak és kitartanak mellettem. A barcelonai verseny során a motorral való ismerkedés lesz az elsődleges cél, hiszen most ülök majd először fel rá, de minden tőlem telhetőt megteszek, hogy bebizonyítsam: rászolgáltam e bizalomra. A hátralévő versenyeken szeretnénk felzárkózni az élmezőnyre. Hatalmas élmény és érzés lesz holnap kigurulni a boxból az új motorral és mától a királykategóriában versenyeznem a legjobbak között első kelet-európaiként" - mondta Talmácsi Gábor.

Favaro megjegyezte, hogy az utóbbi időben sok támadás érte, de ez még erősebbé tette: "Nem volt túlságosan sok időnk megoldást találni, de éjt nappallá téve dolgoztunk, hogy Gábor mielőbb újra a pályán lehessen. Úgy vélem, az elért eredmény önmagáért beszél, és még inkább megerősíti azt az összetartást, azt a bizalmat, ami kialakult Gáborral közöttünk. Szívből köszönöm a MOL-csoportnak, hogy ismét megmutatta nagyságát azzal, hogy teljes mellszélességgel Talma mögé állt. Továbbá köszönöm Gábornak, hogy hitt és továbbra is hisz bennem, köszönöm a menedzsment tagjainak kiváló munkáját és mindenkinek, aki segített. Büszke vagyok arra, hogy Magyarországon egy újabb nagy álom vált valóra. Talma a világ legjobbjai közé került, ahová tehetsége alapján eddig is tartozott."

A menedzsment közleményében kitért rá, hogy Talmácsi a japán Takahasi Jukival együtt tagja a Scot Racing Teamnek. A japán pilóta az eddigi öt futamon 8 pontot szerzett és a 18. helyen áll a mezőnyben.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!