Hírek

2009.06.19. 17:59

Szekeres: akár idő előtt véget érhet az MSZP-kormányzás

Az adótörvények, és a költségvetés elfogadása után el kell gondolkodni azon, folytassa-e még az MSZP a kormányzást - mondta a Hírszerzőnek adott interjújában Szekeres Imre honvédelmi miniszter.

Hírszerző

Akár úgy is dönthet a párt július 4-i kongresszusa, hogy ne kormányozzon a ciklus végéig - mondta Szekeres Imre a Hírszerzőnek adott interjúban. "Hiszen arra kell válaszolni, hogyan egyeztethető össze, hogy egyrészt politikai felelősséget vállalunk és végigvisszük a kormányzást, másrészt szocialista pártként megmutassuk magunkat. Június 29-én elfogadjuk az adótörvényeket. Utána a kormány elkészíti a költségvetést. Ez fordulópont lesz, és az is, amikor a Parlament elfogadja a büdzsét. El kell dönteni, hogy ezután akarunk-e még kormányozni" - szögezte le a politikus.

Az MSZP elnökhelyettese szerint vannak a pártban, akik nem csinálnák tovább, az EP-bukás nem Gyurcsány Ferenc egyszemélyes felelőssége, új arcok pedig kellenek a pártvezetésbe, de a tapasztalt politikusok mellé.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!