Hírek

2009.06.09. 10:01

Pénzkímélő virtuális szolgáltatások kkv-knak a T-Systemstől

Az elhúzódó recesszió felgyorsítja az informatikai piacon végbemenő paradigmaváltást. A különösen költségérzékeny cégek a tevékenységhez szükséges technológiai hátteret a jövőben inkább bérlik, illetve szolgáltatásként veszik igénybe.

VG

Erre kívánja alapozni stratégiáját a Magyar Telekom vállalati szolgáltatások üzletága is, amely, mint ismert, T-Systems néven menedzseli a csoport infokommunikációs portfólióját.
Július elsejére érik be az a projekt, amely az egyelőre négy szolgáltatásból álló csomaggal a hazai kis- és középvállalatokat célozza meg, s amelyre az elmúlt hónapokban mintegy félmilliárd forintot költött a társaság – jelentette be Király István, az üzletág stratégiai és marketingigazgatója.

Az infokommunikációs alkalmazások és eszközök bérlésével a cégek kiválthatják az önállóan eddig nagyobb költséggel üzemeltetett rendszereiket, illetve eddig számukra nem elérhető szolgáltatásokat használhatnak.

Az informatika a válság ellenére húzóágazat marad, nem véletlen, hogy a gazdaságélénkítő programok egyik sarokköve az IT-szektor erősítése, a széles sávú hálózatok fejlesztése – emelte ki Papp István, a Magyar Telekom vezérigazgató-helyettese, a T-Systems vezetője.

Azzal is számolni kell az ebben az ágazatban tevékenykedő üzleti vállalkozásoknak, hogy a technológiát használó cégek a jövőben a gyorsabb és az olcsóbb megoldásokat keresik, és csak azokért a szolgáltatásokért hajlandók fizetni, amit ténylegesen használnak is – tette hozzá.

A válság a kkv-kat még súlyosabban érinti, számukra még sürgetőbbek a pénzügyi forrásokat kímélő havi díjra épülő virtuális szolgáltatások. Egy közelmúltban végzett felmérés szerint a kkv-k vezetőinek 90 százaléka úgy gondolja, hogy a recesszió legalább egy évig vagy még tovább elhúzódik, így érdemes hosszabb távú megoldásokban gondolkodni, azokra a tevékenységekre is, amelyek nem tartoznak a fő profiljukba, illetve amelyek közvetve befolyásolják a versenyképességüket.

A cikk teljes terjedelmében csak a Világgazdaság előfizetői számára elérhető. A cikket - az összes mai cikkel együtt - egy emelt díjú SMS elküldésével olvashatja el.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!