Hírek

2009.06.22. 07:55

Orbánék a gyest visszaemelik három évre - A nyugdíj nagy tétel

Orbán Viktor nem készül kétharmados győzelemre az országgyűlési választásokon, de ha mégis megszerzik, nem fog félreugrani. Ha a Fidesz kormányra kerül, a gyest három évre emelik, a nyugdíjjal azonban, mivel nagyobb tétel, óvatosabban járnak majd el.

MTI

A Fidesz elnöke vasárnap egy tévéműsorban a lerövidített gyessel, illetve a megszüntetett 13. havi nyugdíjjal kapcsolatban kifejtette, kormányra kerülésük esetén a gyest biztosan vissza fogják emelni három évre, a nyugdíj azonban egy nagyobb tétel, "ott óvatosabban kell eljárni, (...) először a gazdaság motorjait meg kell indítani" .

Véleménye szerint az állami bürokrácia leépítése, valamint az adócsökkentés a két legfontosabb teendő.

Arra, hogy 1993-ban is 50 százalék feletti volt a Fidesz támogatottsága, egy évvel később mégis a szocialisták nyerték meg a választásokat, Orbán Viktor közölte, most is tudnak ekkorát hibázni. "Én nem a saját képességeinkben bízom elsősorban, (...) hanem az ország elszántságában; úgy látom, hogy az emberek nem akarják azt folytatni, ami most zajlik" - jegyezte meg.

Futballhasonlattal élve úgy fogalmazott: sípszó előtt nem lehet eredményt hirdetni, azonban - tette hozzá - ez a sípszó lehet most ősszel is.

Arra a felvetésre, miszerint sok baloldali értelmiségi tart a Fidesz esetleges kétharmados győzelmétől, mert akkor módosíthatják majd az alkotmányt, a pártelnök kifejtette: "nem készülök kétharmados győzelemre. Ha jön, nem fogok félreugrani vagy megijedni".

Emlékeztetett arra, hogy Magyarországon van legalább negyven olyan választókörzet, ahol más, mint az MSZP, még sohasem nyert. Felhívta ugyanakkor a figyelmet arra, hogy a baloldalnak meg kell tanulnia azt a leckét, hogy ha rosszul teszi a dolgát, akkor nemcsak a mérsékelt ellenzék malmára hajtja a vizet, hanem a radikálisok is kapnak szavazókat a szocialistáktól.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!