Hírek

2009.06.13. 15:35

Orbán: nincs kiegyezés a Gyurcsány-Bajnai korszakkal!

Mi nem egyezünk ki, a Gyurcsány-Bajnai korszakkal nincs kiegyezés - mondta a Fidesz tisztújító kongresszusán Orbán Viktor. A párt újjáválasztott elnöke szerint a Fidesz politikai kényszerkoalíció nélkül tud kormányozni.

AS Network - Ambrus Vilmos

Meglehetősen harcias, kemény hangvételű beszédet mondott a Fidesz kongresszusán Orbán Viktor. Arról beszélt, a Gyurcsány-Bajnai korszak retteg a felelősségre vonástól, ráadásul minden gazdasági hatalmat át akarnak menteni, a saját kampányukra akarják megszerezni az emberek pénzét és a külföldi forrásokat.  Meg akarják gátolni, hogy tisztázódjanak az olyan ügyek, mint a 2006. október 23-i rendőri fellépés, a metróépítés körüli botrányok, az offshore cégek, az ingatlanpanamák és a Zuschlag-ügy. Van tervük az ország gyengítésére, de kudarcot vallott, mert a Fidesz nem adta fel a küzdelmet - mondta Orbán. Elkaptuk a grabancukat, most is fogjuk, és nem engedjük el - tette hozzá.

A Fidesz-elnök összefogásra szólította fel pártja híveit. Mint mondta, lesz értelme és eredménye az erőfeszítésnek, a Fidesz politikai kényszerkoalíció és kompromisszumok nélkül kormányozhat. Választáson Magyarországon semmilyen párt nem kapott 56 százalékot - emlékeztetett Orbán. Magyarország politikai térképéről azt mondta, van egy kormányzóképes nagy párt, utána szünet, szünet, majd két közepes párt, végül a bejutásért küzdő pár kicsi.

A Fidesz kongressusán különösebb meglepetés nem történt, igaz, nem is lehetett ilyenre számítani. Orbán mellett újjáválasztották a párt alelnökeit: Kósa Lajost, Pelczné Gáll Ildikót, Pokorni Zoltánt és Varga Mihályt. Elfogadták azt a határozatot, amelyet még a héten adott ki a párt elnöksége. Ebben felszólítják az MSZP-t, állítsa le a privatizációt, vonja vissza az ingatlanadóról szóló javaslatot, illetőleg tartózkodjon az erőszakszervezetek politikai célokra való felhasználásától.   

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!