Hírek

2009.06.11. 10:49

Nem hagyta magát megbüntetni a dühös futballkapus

Az ítélet jogosságát vitatva tüntetőleg kivonult a kapuból egy 11-es elvégzésre előtt a U20-as dél-afrikai labdarúgó-válogatott hálóőre.

MTI

Amikor Jonathan Charquero, a házigazda uruguayiak játékosa a keddi, montevideói barátságos találkozón letette a labdát a 11-es pontra, Inthema fogta magát, a jobb kapufához sétált és gyakorlatilag üresen hagyta felségterületét. A rivális aztán gyengén a kapu közepébe gurította a játékszert, Ithema pedig tétlenül figyelte az eseményeket. A büntető értékesítésével Uruguay 3-1-es előnyre tett szert.

A lefújás után néhány szurkoló úgy vélte, hogy Charquerónak mellé kellett volna rúgnia a labdát, Diego Aguirre uruguayi szövetségi kapitány azonban megvédte játékosát:
"Értékesítenie kellett a 11-est, hiszen csapatunk minden meccset komolyan vesz."

Arról nincs hír, hogy a "sztrájkoló" kapust megbüntette-e hazája szövetsége.

Uruguay és a Dél-afrikai Köztársaság csapata a szeptember 25. és október 10. között, Egyiptomban sorra kerülő U20-as világbajnokságra készül. A vb-n a magyar válogatott is részt vesz.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!