Hírek

2009.06.24. 07:18

Nem biztos, hogy csökken a cafeteria mértéke

Nem egyértelmű, hogy a 25 százalékos áfa-körbe kerülő vállalati juttatások (cafeteria) automatikusan visszaessenek - írja a Napi Gazdaság saját számításaira hivatkozva.

MTI Eco

Az adószabályok változásával ugyanis lesz annyi mozgástér a bérekben a közterhek alakulásával, hogy a munkáltató akár szinten is tarthatja a jelenlegi juttatási rendszert anélkül, hogy a munkavállaló vagy a cég rosszabbul járna - véli a lap.

A járulékcsökkentéssel és a tételes egészségügyi hozzájárulás jövő évi eltörlésével elvileg lenne mozgástere a munkáltatóknak arra, hogy ne kelljen ezt a terhet áttolni a munkavállalókra. Arról nem is beszélve, hogy a munkavállalóknál is keletkezik némi plusz az adótábla átalakításával, így akár a közös tehervállalás is szóba jöhet.

A Napi által megkérdezett cégek többsége azonban igyekszik visszatérni az alapelvekhez, vagyis, hogy a juttatások valóban juttatások legyenek és ne csekk formájában kapott fizetés.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!