Hírek

2009.06.08. 11:19

Most nem döntöttek Fodorról

Az SZDSZ ügyvivői testülete tudomásul vette Fodor Gábor pártelnök lemondási szándékát, de a döntés az országos tanács kezében van - mondta a hétfői ülésről távozóban az újságíróknak Demszky Gábor.

MTI

A fővárosi főpolgármester rendkívül rossznak minősítette az SZDSZ szempontjából az európai parlamenti választás végeredményét, amit az elmúlt hét év kormányzati teljesítményével hozott összefüggésbe. Úgy fogalmazott: a választók megbüntették a kormányoldalon lévőket, és a szabad demokratáknak nem volt tartalékuk. Hozzátette: lényegében csak Budapesten maradt meg az SZDSZ.

A Jobbik térnyerését a demokráciára mért csapásnak minősítette, és azt mondta: Magyarország a legrosszabb arcát mutatja majd az Európai Parlamentben. Reményének adott hangot, hogy a Jobbik által szerzett mandátumok sokakat buzdítanak a részvételre és a demokratikus pártokra való szavazásra a következő választáson.

Arra a kérdésre, hogy az ügyvivői testület ülésén volt-e valaki, aki bejelentette lemondási szándékát, úgy válaszolt: sok minden elhangzik az ülésen, amit nem a sajtónak szánnak, de ezt így senki nem mondta ki. Arra, hogy a jövőben támogatják-e a Bajnai kormányt azt mondta: ebbe a kérdésbe nem ment bele az ügyvivő testület. Az előrehozott választásokra vonatkozó kérdésre úgy fogalmazott: nem szabad elhamarkodott döntést hozni, de ez nem is került szóba az ülésen.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!