Hírek

2009.06.18. 17:38

Magyarországra hozhat tévégyártást a Philips

A belgiumi Brugge-ben működő televíziógyárának bezárásáról döntött a Philips. A jelenleg 191 főt foglalkoztató üzem kapacitásának meghatározó része a holland konszern magyarországi egységébe kerülhet – adta hírül néhány soros tudósításban a Bloomberg hírügynökség.

VG

Az Európa legnagyobb elektronikai csoportjának számító Royal Philips Electronics Belgiumban fejleszti a cég csúcskategóriás tévékészülékeit, az ott működő gyártósoron készültek az új modellek első kereskedelmi példányai – tájékoztatta lapunkat Blazsevácz Péter, a Philips regionális kommunikációs vezetője.

Hozzátette: a mostani döntés nyomán ez a kapacitás kerül át a holland vállalat Székesfehérváron lévő egységébe, a fejlesztés azonban továbbra is Belgiumban marad. Egyelőre nem tudott konkrét számot mondani arra, hogy a bezárás nyomán ténylegesen mennyivel nőhet a magyarországi gyártás, mondván, a piac bizonytalanságai miatt soha korábban nem voltak akkora ingadozások a termelési volumenekben, mint mostanában.

A válságot megelőző utolsó években átlagosan háromezer főt foglalkoztattak a magyarországi üzemben, ahol évi többmillió lapos televíziót, házi mozit és MP4-lejátszót szerelnek össze.

További részletek a holnapi Világgazdaságban

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!