Hírek

2009.06.20. 08:37

Magyarországnak 10-15 milliárd dollár újabb hitel kellne

Magyarországnak jövőre 10-15 milliárd dollár további segélyre lehet szüksége - idézett egy londoni feltörekvő piaci elemzőt pénteken a Marketwatch amerikai hírmagazin. Bajnai-kormány megszorító intézkedései valószínűleg nem fogják tudni megelőzni, hogy Magyarországnak jövőre ismét a Nemzetközi Valutaalaphoz (IMF) kelljen fordulnia újabb hitelért.

MTI Eco

Neil Shearing, a Capital Economics elemzőház Közép-Európával foglalkozó közgazdásza úgy véli: a Bajnai-kormány megszorító intézkedései valószínűleg nem fogják tudni megelőzni, hogy Magyarországnak jövőre ismét a Nemzetközi Valutaalaphoz (IMF) kelljen fordulnia újabb hitelért.

Iryna Ivaschenko, a washingtoni székhelyű nemzetközi pénzintézet budapesti állandó képviselője azonban nem volt hajlandó találgatásokba bocsátkozni arról, hogy az országnak szüksége lesz-e újabb hitelcsomagra a jelenlegi, 2010 márciusában lejáró készenléti hitelszerződés után. Ivaschenko szerint a magyar kormány elkötelezett a reformprogram mellett, amely az IMF szerint a felépülés felé vezeti az országot és kezelni képes a szerkezeti gondokat, közöttük az alacsony munkaerő-részvételi hányadot, valamint a GDP-arányos államadósságot. szerint 6,7 százalékkal fog zsugorodni. Ugyancsak bizonytalansági tényezőt jelent a jövő évi választásokat megelőző politikai taktikázás.

A cikk itt olvasható tovább

MTI Eco -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!