Hírek

2009.06.12. 21:36

Kunczét javasolják SZDSZ-elnöknek a fővárosi liberálisok

Az SZDSZ fővárosi választmánya kezdeményezi, hogy legkésőbb szeptember végéig bonyolítsák le a pártelnök és az ügyvivő testületi választást; elnöknek és frakcióvezetőnek egyaránt Kuncze Gábort javasolják - olvasható a választmány pénteken elfogadott állásfoglalásában.

MTI - inforadio.hu

Mivel a pártot a közelmúltban elnöke mellett a parlamenti frakcióvezetője jelenítette meg leggyakrabban a nyilvánosság előtt, elengedhetetlen új frakcióvezető megválasztása is - írják. Az elvesztett európai parlamenti választások után az SZDSZ valamennyi testületének legfontosabb feladata a választók számára vonzóbb politikai irányvonal kialakítása és a párt egységének megerősítése - olvasható az állásfoglalásban.

A választmány szerint a kudarcot az elmúlt hét évre jellemző, a kormányzattal összefonódó politikai szerep, és a belső széthúzás, a megosztottság okozta - számol be az inforadio.hu az MTI alapján. "Politikánk megváltoztatására és olyan elnökre van tehát szükségünk, aki tiszta vizet önt a pohárba, és kivezeti a pártot a jelenlegi ál-koalícióból. Aki nemcsak az SZDSZ-en belül, hanem országosan ismert, tiszteletnek örvendő, jelentős vezetői tapasztalatokkal rendelkező, sokoldalúan felkészült, a párt egységét megteremteni és a nyilvánosság számára hitelesen képviselni tudó személyiség. E tulajdonságok alapján a budapesti liberálisok a párt leendő elnökének és frakcióvezetőjének a párt egykori elnökét, Kuncze Gábort javasolják" - közölték. 

Az SZDSZ holnapi országos tanácsi ülése elé időzítve nemcsak az SZDSZ fővárosi választmánya szólalt meg, hanem huszonegy liberális politikus önkritikus hangvételű elvi nyilatkozatot is közzé tett.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!