Hírek

2009.06.09. 09:33

Kéri a Jobbikról: Más dolog éjszakánként az utcáról bekiabálni

Aludjunk egyet mielőtt még eltúlzott következtetésekre ragadtatnánk magunkat. Túl sok fontos kérdést vetett fel a vasárnapi választás ahhoz, hogy megengedhessük magunknak az elhamarkodott reakciók luxusát – írja a Népszabadságban Kéri László politológus.

Népszabadság

Június hetedikének legfontosabb tanulságai nem annyira abból adódnak, hogy ki a vesztes és ki a győztes, hanem abból, hogy egyetlen párt sem engedheti meg magának eddig folytatott politikájának változatlan folytatását.

Például láthatóan nem elég, ha az MSZP az ellenfele térnyeréséből adódó (akár valóságos, akár virtuális) veszélyek eljövetelével operál, mert ezzel még a legelemibb túlélési esélyeit sem tudja megteremteni – írja a Népszabadságban Kéri László.

A politológus szerint a szocialistáknak politikai létjogosultságuk újradefiniálása révén kellene egykori - 2006-ben még több mint kétmillió-háromszázezres - támogatói körüknek legalább a felét visszacsábítani. A jelen helyzetben ez nehezebben megoldható feladatnak tetszik, mint amilyen a legutóbbi, a 2006. évi győzelem kivívása.

Kéri gondolatmenetét itt követhetik tovább!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!