Hírek

2009.06.08. 09:36

Kampánycsendsértés: nem rendelte meg senki a hívásokat

A Magyar Telekom az OVB által megállapított és törvénysértőnek nyilvánított kampánycsendsértésekkel kapcsolatosan megerősíti, hogy az automata telefonhívásokat senki nem rendelte és nem is rendelhette meg a Magyar Telekomtól, mivel jelenleg nem létezik ilyen szolgáltatásunk - áll a társaság közleményében.

VG Online

Az Országos Választási Bizottság (OVB) június 7-ei ülésén törvénysértőnek nyilvánította azokat az automatizált telefonhívásokat, amelyek nap közben a szavazáson való részvételre buzdítottak. Az OVB a formailag megfelelő beadványok esetében megállapította, hogy az automatizált telefonhívásokkal megsértették a kampánycsendet.

A testületnek akkor is meg kell állapítania a jogszabálysértést, ha nem lehet tudni, kik követték el a kampánycsendsértéseket. Az OVB úgy döntött, hogy rendőrségi feljelentést tesz az automatizált telefonhívások miatt, választás rendje elleni bűncselekmény gyanúja miatt. Az OVB emellett úgy határozott, levélben keresi meg a Nemzeti Hírközlési Hatóságot, és tájékoztatást kér az automatizált telefonhívásokkal kapcsolatos szabályozásról.

A Magyar Telekomtól senki nem rendelte és nem is rendelhette meg az automata telefonhívásokat, ilyen szolgáltatást nem nyújtunk. A hatályos szabályozás értelmében a Magyar Telekom mint szolgáltatónem ismerheti meg, nem ellenőrizheti és nem bírálhatja el a hálózatán belül forgalmazott, hívások tartalmát - olvasható a közleményben.

A Magyar Telekom a hatályos jogszabályok értelmében azonnal megteszi a szükséges intézkedéseket, amennyiben azt az arra hatáskörrel rendelkező hatóság elrendeli. Jogkövető szolgáltatóként a Magyar Telekomegyüttműködik a hatóságokkal a szabályozási helyzet áttekintésében, valamint minden jogszerű hatósági megkeresés teljesítésében is - zárul a közlemény.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!