Hírek

2009.06.30. 12:13

Gyermekéhez sietett volna a motorcsónakos macedón határsértő

Kéthónapos gyermekét szerette volna meglátogatni Ausztriában az a harmincéves macedón férfi, aki motorcsónakkal a Tiszán lépte át illegálisan az államhatárt; hétfőn fogták el a szegedi határrendészeti kirendeltség járőrei, miután kikötött Magyarországon - tájékoztatta kedden az MTI-t a rendőrség.

mti

Szenti Szabolcs, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője elmondta: a határsértő során elmondta, hogy négy éve létesített élettársi kapcsolatot egy ausztriai nővel, aki rendszeresen meglátogatja őt Macedóniában. Két hónapja megszületett  közös gyerekük, és szerette volna felkeresni őket Ausztriában, de nem kapott vízumot. Ekkor határozta el, hogy megpróbál illegálisan eljutni Nyugat-Európába.

Szabadkán egy embercsempész segített neki eljutni a határig, majd ott motorcsónakba ültették, és a Tiszán keresztül lépték át az államhatárt. A férfi ellen idegenrendészeti eljárás indult.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!