Hírek

2009.06.09. 08:32

Göncz helyett Hegyi? Kevés az EP-mandátum, ezért rotálna az MSZP

Akár változások is felmerülhetnek a négy főre apadt szocialista EP-delegáció személyi összetételében, erről az MSZP Európa-politikai Tagozata kezdett felmérő beszélgetéseket - tudta meg a Népszabadság.

Népszabadság

A lap információi szerint a tagozat elnöke, Szanyi Tibor több képviselőtársával együtt arra készül, hogy a párt vezetésénél azt kezdeményezze: Göncz Kinga listavezető helyett az ötödik helyen mandátumot nem szerző Hegyi Gyula utazzon inkább Brüsszelbe.

Szanyi a lap megkeresésére azt mondta: valóban felmerült ehhez hasonló elképzelés, a felvetett javaslat azonban úgy formálódik, hogy - kihasználva az uniós lehetőségeket - a szocialista képviselők esetleg rotációban váltsák egymást.

A kevés mandátum miatt több szakterület hozzáértő képviselő nélkül maradt, ezért egyfajta programozott váltógazdálkodásnak lehet értelme, de ezt először a párton belül fogjuk megbeszélni" - mondta Szanyi. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!