Hírek

2009.06.30. 14:13

Fuzárium: több termékét visszavonta a Tortellino is

A Tortellino Kft. több, 2009. szeptemberig fogyasztható tortellini, ravioli és lasagne termékét zárolta, illetve kereskedelmi partnereivel zároltatta a fogyasztók egészégének védelme érdekében, az alapanyag toxin szennyezettsége miatt.

beol.hu - MTI

A Tortellino Kft. közleménye szerint június 26-án a Diamant International Malom Kft. jelezte, hogy az általa a Tortellino Kft. felé leszállított tésztaipari durumdara tétel az élelmiszer-biztonsági értékeket meghaladó DON (deoxinivalenol) toxin eltérést mutatott, ezért a társaság azonnal hatósági bevizsgálást kért.

A Tortellino Kft. saját hatáskörben az előírásoknak megfelelően az érintett lisztet, illetve az abból készült termékeket azonnal zárolta, és a kereskedelmi partnerekkel a már kiszállított termékeket zároltatta. A zárolás érintette egyebek mellett az 500 és a 250 grammos sajtos, sonkás, gombás, és tricolor tortelliniket, az 500 és 250 grammos sonkás raviolit, valamint az 500 grammos lasagnét.

A társaság a közleményben hangsúlyozta, hogy a zárolás csak és kizárólag a leírt termékekre vonatkozik, egyéb és a fentiektől eltérő fogyaszthatósági idővel gyártott termékek az üzletek polcain továbbra is elérhetők és biztonsággal fogyaszthatók. A zárolás alatt lévő termékek vizsgálata folyamatban van, amelynek eredményéről a vásárlókat a társaság tájékoztatni fogja.

Az érintett termékek közül a leírt fogyaszthatósági idővel esetlegesen megvásárolt termék(ek)et a vásárlás helyén visszaveszik, árát visszatérítik. A Tortellino Kft. hangsúlyozza, hogy cégük az élelmiszer-biztonsággal kapcsolatos előírásokat eddig is és a továbbiakban is a legkövetkezetesebben betartja.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!