Hírek

2009.06.26. 17:01

Éremeső az EB-n: Egy arany, három ezüst és egy bronz

A magyar csapat egy arany-, három ezüst- és egy bronzérmet gyűjtött a pénteki 200 m-es döntőkben a brandenburgi kajak-kenu Európa-bajnokságon. A győzelmet a Paksy Tímea, Kovács Katalin, Janics Natasa, Fazekas Krisztina összeállítású női kajaknégyes szállította.

MTI - hirado.hu

A kvartett a fináléban szoros küzdelemben utasította maga mögé a nagy rivális németeket és a némi meglepetésre harmadik briteket - idézi fel az MTI alapján a hirado.hu. A magyarok előnye mindössze hat századmásodperc volt a célban. 

A kétszeres olimpiai bajnok Kovács, Janics duónak - amely 2004 óta, azaz a kezdetektől veretlen volt a világversenyeken, azaz ötkarikás játékokon, vb-ken és Eb-ken - ezúttal meg kellett elégednie a második hellyel.

Hozzájuk hasonlóan az egyesben indult Paksy, valamint a Balázs Péter, Horváth Gábor, Bozsik Attila, Sarudi Pál összeállítású kenunégyes is ezüstérmes lett. 

A Kadler Viktor, Gyertyános Gergely, Dombi Rudolf és Boros Gergely alkotta férfi kajakos kvartett a harmadik helyen zárt.

A Kovács Gergely, Végh Attila kettősnek (C-2, 4. hely), a Kadler Viktor, Molnár Péter duónak (K-2, 5.), Bozsik Attilának (C-1, 6. hely) és Gyertyános Gergelynek (K-1, 8.) nem sikerült a dobogóra kerülnie.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!