Hírek

2009.06.03. 09:29

Egyre többen kiáltanak bikát! - Az FBI a bankokat vizsgálja

A szinte korrekció nélküli emelkedés után egyre több piaci szakértő igyekszik meggyőzni a befektetőket arról, hogy újra itt a bikapiac, és a részvények felülsúlyozása ajánlott – írja a Cashline iránytűje.

VG Online

Szinte arcpirító, hogy az elmúlt egy évszázad legnagyobb recessziójában a magukat szakértőnek beállító emberek az idei évre 1200 pontos S&P 500 értéket jósolnak, sőt két éven belül újra 14000 pontos Dow Jones indexet. Csak hát elfeledkeznek arról, hogy a másfél évvel ezelőtti szintek egy óriási lufi fújás eredményei voltak, hatalmas tőkeáttételek kíséretében, és azóta a pénzgyárként működő bankok is teljesen átalakultak, fényévekre kerülve az akkori paradicsomi állapotoktól.

No meg a reálszférában is óriási leépítések vannak, új beruházásokról csak elvétve hallani, a többség ódzkodik előrejelzések közlésétől, mondván, teljes bizonytalan a kereslet a termékek iránt, és hát jelentősen megcsappant a fogyasztók által is elkölthető pénzmennyiség.

További piaci hírekről itt olvashat

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!