Hírek

2009.06.02. 00:00

Demszky receptje

Elemében volt a múlt héten Budapest főpolgármestere. Az ötödik mandátumát kitöltő Demszky Gábor először ünnepélyesen felkapcsolta a két év alatt felújított Szabadság híd díszkivilágítását, amely – külön öröm – csak 10 százalékkal volt drágább a tervezettnél.

GCs

Igaz, az autósoknak a metróépítés csúszása és a Kálvin tér lezárása miatt még nincs értelme használni a hidat, de ez mellékes, hiszen őket így is, úgy is kiüldözi vagy dugóba kényszeríti majd a városvezetés.

Ezt követően a főpolgármester a miniszterelnöknél vizitált, még több állami pénzt kérve a pazarló fővárosi nagyberuházásokra, valamint a botrányairól elhíresült BKV megsegítésére. Utóbbival kapcsolatban elárulta, hogy maga sem elégedett az önkormányzati cég gazdálkodásával, de azt csak a felügyelőbizottság ellenőrizheti. Ezenkívül megtudhattuk tőle, hogy a Margit híd nyáron kezdődő felújítása drágább lesz és tovább tart majd, mint gondolták, de ezt legalább előre közölte.

A kiváló teljesítmény betetőzéseként az SZDSZ-es városvezető elítélte az ingatlanadó bevezetését, mivel az aránytalanul sújtaná a budapestieket.
Kész hát a recept: szórasd tele pénzzel a rád bízott fazekat, ha jó része elpárolog belőle, sebaj!, ha netán odakozmál, hárítsd át a felelősséget másra, de a végén – biztos, ami biztos – hintsd meg jó adag populizmussal. Ha az eredményt sikerül megetetni a választóiddal, akár örökre megtarthatod a merőkanalat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!