Hírek

2009.06.13. 09:18

Csapatás a Balatonon: Calypso, a zabolázható motoros nimfa

Száguldozásra teremtették, 260 lóerő, 6000 köbcentis motor. A Calypso fedélzetén nem dögunalmas a balatoni hajókázás. Kipróbáltuk a Bahart leggyorsabb hajóját.

Sonline

Tavaly márciusban szerezte be a balatoni hajózási cég vadonatújan, 2008 júniusától áll szolgálatban, tehát az idén már második szezonját kezdte a 11 méter hosszú, 3,2 méter széles motoros. Siófokon léptünk fel a fedélzetre.

[caption id="" align="aligncenter" width="334"] Baranyai György, a Calypso kapitánya
[/caption]

A teljes képgaléria itt nézhető meg!

Legnagyobb sebesség elérése meglehetősen relatív, attól is függ, milyen a vízfelület, de úgy 42 kilométer per óra körül van a vége – mondta Baranyai György a Calypso kapitánya, miközben éppen kényelmesen elhelyezkedtünk a balatoni személyszállító különlegességen. A kívülről látszólag egyszerű motorost nagyhajónak kezelik a Balatoni Hajózási Zrt.-nél, a társaság legfürgébb tagja egyedül Baranyai György kormányzására bízva várja az utazóközönséget, akikből egyszerre 13-őt szállítani a kapitány mellett.



A Calypso, balatoni gyorshajóként leginkább sietős emberek kiszolgálására állították csatarendbe. A sietős emberek leggyötrőbb tulajdonság, hogy kevés idővel rendelkeznek, ezért inkább kifizetik az egyébként eredeti sétahajózási tempóhoz mérten egyáltalán nem magas viteldíjat. Ez nagyjából a dupláját jelenti annak, amiért a déli partról az északira jutnánk a flotta más tagjának fedélzetén. Gyakorlatilag kétezer forintért, tíz perc alatt mehetnénk át Fonyódról Badacsonyba, ami minimum fél óra lenne katamaránnal. A Calypso Badacsonyon fog állomásozni a nyáron, és onnan közlekedik igény szerint.


A teljes cikk a Sonline.hu Parti Blogján olvasható, kattintson!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!