Hírek

2009.06.12. 08:45

Bokros nem örül Sólyom gyes-döntésének

Bokros Lajos nem ért egyet azzal, hogy az államfő nem írta alá a családtámogatási rendszer módosítását, de tiszteletben tartja Sólyom László érveit. Erről a Magyar Televízió Napkelte című műsorában beszélt az MDF európai parlamenti képviselője.

MTI - hvg.hu

A Köztársasági Elnöki Hivatal csütörtöki közleményében azt írta: Sólyom elnök nem ért egyet a gyermekgondozási segély (gyes) időtartamának három évről két évre csökkentésével, ezért nem írta alá a gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról szóló törvényt, valamint az egyes szociális tárgyú törvények módosításáról szóló jogszabályt. Az államfő a két törvényt megfontolásra visszaküldte az Országgyűlésnek.

Bokros közölte: nem örül annak, hogy az államfő nem írta alá a családtámogatási rendszer módosítását - számol be a hvg.hu az MTI alapján. Véleménye szerint ezzel csak a bizonytalanság fokozódik. Tény az, hogy Magyarországon rendkívül nagyvonalú és nagylelkű a pénzbeni család- és gyermektámogatási rendszer - jelentette ki.

Arra a felvetésre, hogy ha a június 20-ai országos gyűlés úgy döntene, a 2010-es választásokon legyen az MDF listavezetője, vállalná-e ezt a pozíciót, azt válaszolta: a jövő szombati országos gyűlés nem arról fog szólni, hogy hogyan készüljön a párt az országgyűlési választásokra, hanem értékelni fogják az elmúlt időszak eseményeit.

Bokros hangsúlyozta: bár az MDF jelenleg az néppárti frakció tagja az Európai Parlamentben, de mint mondta, "benne van a pakliban", hogy kilép onnan, és a britek, csehek és lengyelek által alakítandó új konzervatív frakcióhoz csatlakozik.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!