Hírek

2009.06.03. 10:19

Bajnaiék lemondanak ha megszűnik a támogatottságuk

Amíg a válságkezelő kormánynak van stabil parlamenti támogatása, teszi a dolgát, ha ez megszűnik, lemond – mondta a miniszterelnök az MR1-Kossuth Rádió reggeli műsorában arra reagálva, hogy lehet-e belpolitikai következménye az európai parlamenti választásoknak.

Magyar Rádió

Bajnai Gordon szerint a vasárnapi voksolás tétje, hogy milyen erősen tudjuk képviselni Magyarország érdekeit az Európai Unióban.

A miniszterelnök sikeresnek tartja kormánya elmúlt 50 napját, mert meg tudták tenni azokat a lépéseket, amelyekre a válságkezelés érdekében vállalkoztak.

Idén várhatóan 3,9 százalékos lesz a hiány Magyarországon, ezzel hazánk a legjobban teljesítő uniós országok közé kerül, ami megalapozza a növekedést – hangsúlyozta.

A kormányfő szerint a legfájdalmasabb lépéseken, amelyeket már több mint tíz éve halogattak, már túl vagyunk. Jövőre az előrejelzések szerint négy százalék körül lesz az infláció, miközben tizenhárom százalék körüli nettó keresetnövekedés várható.

A vagyonadóval a kormány száz családból körülbelül öttől kér majd áldozatvállalást, miközben a rosszabb társadalmi helyzetben lévőkre is gondol: folytatja a panelprogramot, harcot indít a lakásmaffia ellen, és elindult egy program a bajba jutott devizahitelesek megsegítésére is.

További részleteket a gazdaság átalakításával, Bajnaiék progjamjával kapcsolatban itt olvashat

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!