Hírek

2009.06.08. 15:51

Az ingatlanválság tartja együtt a válófélben lévő párokat Nagy-Britanniában

Egy most közzétett tanulmány szerint az ingatlanpiac összeomlása miatt a válni készülő párok számára egyre nehezebb a közös otthon értékesítése, a hitelpiaci válság pedig csökkenti az esélyt arra, hogy a pár két tagja külön költözzön.

Reuters - VG Online

Az ingatlanárak zuhanása és a hitelkondíciók nehezedése következtében kevesebb brit pár nyújtja be a válópert, mint a válságot megelőző időszakban – idézi a Grant Thornton elemzését a Reuters.

A statisztikai hivatal által korábban közzétette adatok szerint a szigetországban a válások száma jelenleg 26 éves mélyponton áll. 2006-ban ezer párból még 12,2 fő vált el, 2007-ben ez a szám már csak 11,9 volt. A cég friss felmérése azt is megmutatja, hogy a friss házasok egyre gyakrabban rendezik a jövővel kapcsolatos pénzügyeket már a házasságkötés előtt.

Az elmúlt egy év alatt megkétszereződött az olyan párok száma, akik a pénzügyi nehézségeket jelölték meg válásuk okaként. Ennek ellenére az anyagi gondok még mindig messze elmaradnak az olyan válóokok mögött, mint a házasságtörés vagy az erőszak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!