Hírek

2009.06.20. 10:35

A szocialisták idő előtt lemondanának? Hatalmas pofon!

Az MSZP-ben hatalmi harc dúl a megmaradó mandátumokért, miközben a párt megújításról szónokolnak. A létét elveszíthető SZDSZ-ben viszont már jelentkező sincs, aki kivezetné a pártot a krízisből. Az MDF sikeresnek mondja magát, miközben párttagsága csökken.

VG Online

„Még időben jött a szocialista pártnak a figyelmeztetés, az EP-választás eredménye azt jelzi, hogy változásra van szükség” – hangoztatta tegnap immár sokadik MSZP-s politikusként a július 4-i kongresszus előtt Hagyó Miklós. A szocialisták óriási pofont kaptak a választóktól június 7-én. Hatalmi harc kezdődött a fiatalok – Ujhelyi István, Mesterházy Attila, Hagyó Miklós, Botka László –, és a párt régi arcai, a „bölények” – Lendvai Ildikó, Kiss Péter, Szili Katalin, Szekeres Imre, Lamperth Ildikó – között, úgy, hogy még az azonos generációk között is vannak nézeteltérések.



Az önkritikus nyilatkozatok sorában Szili a morális megújulásról, a hibák elemzéséről beszélt. A pártelnök Lendvai szerint az MSZP hiába tett sokat a modernizációért, ha ezt „kioktató módon, a felvilágosult uralkodók gesztusait elirigyelve” tették. Baja Ferenc azt javasolta, hogy indítsák el az mszp2.0-át, megújítva a kommunikációt, és az intézményrendszert. Ujhelyi azt indítványozta, hogy az elnökség kérjen maga ellen bizalmi szavazást a kongresszuson de a kezdeményezést végül leszavazták. Szekeres azt nyilatkozta a Hírszerzőnek, hogy az adótörvények, és a költségvetés elfogadása után el kell gondolkodni azon, hogy folytassa-e még az MSZP a kormányzást.

A cikk itt folytatódik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!