Hírek

2009.06.02. 15:43

A Suzuki is megszenvedi a GM csődjét

A japán Suzuki közölte, hogy százmillió eurókkal válhat veszteségessé az amerikai General Motors csődje miatt.

MTI Eco

A japán konszern szerint az amerikaiakkal szemben egészében 550 millió eurónyi a követelésük, amit a GM nem fog maradéktalanul kifizetni a csőd okán. A Suzuki úgy számol, hogy a vesztesége végül 200 millió euró körül lesz a GM-mel folytatott pénzügyi tranzakciók, elsősorban az amerikainak nyújtott hitelei után.

A Suzuki első számú embere szerint a GM nem teljesen veszett el, még kijavítható az a hiba, hogy nagy autókat gyárt kisebbek helyett. A japán vállalat azt is bejelentette, hogy a GM-mel folytatja a technológiai együttműködést, amely elsősorban környezetvédelmi megoldásokat céloz.

A frissen felmerült pénzügyi kockázatok ellenére a Suzuki az idei üzleti évre egyelőre tartja a jövedelmezőségével kapcsolatos korábbi előrejelzését, és intézkedik a várható veszteség fedezetéről.

A sajtójelentések szerint a mintegy 200 millió eurós veszteség lehet kisebb is, mivel a GM nem megtagadja a kölcsön törlesztését, hanem csak késedelmesen teljesít.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!