Hírek

2009.06.10. 08:17

A realitás az, hogy a válság mélyülni fog - véli az ÁSZ elnöke

Az elkövetkező években az ország kiszolgáltatottsága hitelezőivel szemben nemhogy csökkenne, de nőni fog, és a realitás az, hogy a válság mélyülni fog - mondta Kovács Árpád, az Állami Számvevőszék (ÁSZ) elnöke a Magyar Nemzetnek adott interjúban.

Magyar Nemzet - hirado.hu

Az elnök szerint az sem zárható ki, hogy Magyarország újabb IMF-hitelre szorul. Mint mondta, az adósságspirálból való kitörés vagy éppen a mélyebbre kerülés a reálgazdaságban dől el - számol be a hirado.hu. A puszta egyensúlyt az újabb és újabb megszorítások - miközben egyre elviselhetetlenebb terheket okoznak - csak ideig-óráig tudják fenntartani. Belőlük nem lehet gazdaságot építeni, megélni, értékteremtés nélkül nincs jövő, nincs semmi - fogalmazott nyilatkozatában Kovács Árpád.

Véleménye szerint a realitás az, hogy válság mélyülni fog. Sőt azt mondom: a késleltető hatások miatt a lakosság a krízisből eddig még szinte semmit sem érzett meg - mondta az ÁSZ elnöke, hozzátéve, az uniós források hatékonyabb felhasználására nagy szükség van, azonban ezek nehézkesen indultak be.

Úgy fogalmazott: senkinek nem lehet kétsége afelől, hogy az elkövetkező időszak rendkívül kemény lesz, a szigorítások miatt növekszenek a kórházi várólisták, emelkedik a munkanélküliség, a fizetések megkurtítása megélhetési, hiteltörlesztési gondokat okoz.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!