Hírek

2009.06.11. 14:38

A Barca-vezér jó viszonyra törekszik a Real Madriddal, de bírál is

A spanyol futballbajnokot adó klub, az idén a Király Kupát és a Bajnokok Ligáját is elhódító FC Barcelona első embere azt mondta, szeretné, hogy az eddigi jó viszony megmaradjon a régi-új elnök, Florentino Pérez irányította Real Madriddal a szívélyesség és a kölcsönös tisztelet alapján.

MTI

A New York-i látogatásán megnyilvánuló Joan Laporta úgy fogalmazott, logikus, hogy a királyi klub vezetője is győzelmi terveket sző, s mindent elkövet azért, hogy a Real - amely évek óta adós a nagy sikerekkel, ráadásul az idén a bajnoki címet is kénytelen volt átengedni a Barcelonának - régi fényében ragyogjon. Ezzel arra reagált a két elitklub rivalizálásában a hármas diadallal jelentős előnyre szert tett katalán klub vezére, hogy Pérez múlt hét eleji megválasztása után szinte azonnal megvásárolta a világ egyik legjobb labdarúgóját, a brazil Kakát az AC Milantól. Ugyanakkor Laporta kritikával is élt, mondván, a 27 éves játékosért kifizetett mintegy 67 millió euróval a fővárosi klub felborította a futballüzleti viszonyokat.

"Az a forma, ahogyan a Madrid beavatkozott az aláírási piacba, okozhat bizonyos torzulásokat, amelyeknek kissé mi is megszenvedjük a következményeit" - fogalmazott Laporta arra célozva, hogy a Kaká-ügylettel a Real felveri a piaci árakat. Ráadásul a brazil megszerzése csupán az első lépés volt Pérez részéről, aki nem is titkolta, hogy - akárcsak első elnökösködése idején, 2000 és 2006 között, amikor a "galaktikusok" társasága, vagyis Figo, Zidane, Ronaldo és Beckham is a blancóknál rúgta a labdát - megint klasszisok sorának "begyűjtésére" készül.

"Kaká nagyon jó játékos, rendkívüli tehetség, de az ár, amit a Real fizetett érte, nem a piaci ár" - jelentette ki New York-i sajtóértekezletén a Barca-elnök.

A felvetésre, hogy a Barca afféle válaszlépésként, szintén sztárjátékossal akar erősíteni, és leigazolná az Internazionalétól az olasz bajnokság gólkirályát, a svéd Zlatan Ibrahimovicot, Laporta ezt mondta: "nincsen semmilyen megállapodás". Amivel persze nem zárta ki, hogy majd lesz... Tartja magát ugyanis az a verzió, amely szerint Ibrahimovic úgy folytatná pályafutását a spanyol bajnokcsapatnál, hogy onnan meg a kameruni válogatott Samuel Eto,o plusz 10 millió euró érkezne cserébe.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!